170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
190 g Gegrilde paprikaHerkomst: Biorganica nuova
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
1 el Balsamicoazijn
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq657 g
Water14,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de macaroni in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Snijd de rode peper heel fijn (houd apart als je voor je kinderen kookt). Verhit olie in een bakpan en fruit 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee.
Was de tomaat en snijd klein. Laat de gegrilde paprika uitlekken in een zeef en snijd klein. Voeg de tomaat en gegrilde paprika toe en laat zachtjes pruttelen.
Pureer de paprika en tomaat met de helft van de basilicum met een staafmixer en voeg balsamicoazijn en eventueel nog een scheutje pasta kookvocht toe voor een smeuïge saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de macaroni met de paprikasaus en verbrokkel de geitenkaas erover. Garneer met de overgebleven basilicum.
TIPDe saus is ook erg lekker met Italiaanse kruiden.
II
Pasta is altijd lekker, of het nu lente, zomer, herfst of winter is. Dit keer maken we eens geen traditionele tomatensaus, maar een saus van gegrilde paprika's. Onze biologische, gegrilde paprika's zijn bijna net zo lekker als zelf geroosterde paprika's. Een heerlijk gerecht en makkelijk om te maken!