170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
Zelf toevoegen
2 el Italiaanse kruiden
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente430 g
Vitaliteit88 Punten
CO2eq580 g
Water18,1 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de ui en snijd in partjes. Was de aubergine en snijd in stukken (blokjes). Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Doe alles in een ruime ovenschaal, besprenkel met olie en kruid goed met Italiaanse kruiden, zout en peper. Rooster circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuten de ovengrillstand aan.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de macaroni in 12 minuten gaar. Giet het water af.
Verwarm de doperwtjes met het vocht 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Giet daarna het water af en zet opzij.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.
Meng de macaroni met de doperwten, geroosterde groenten en fijngesneden basilicum. Lepel wat Légumaise op de borden en schep de macaroni erop. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes en basilicum.
TIPHou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken of pittige peper olie.
II
Er is grote variatie in soorten aubergines, van wit en groen tot paars en bijna zwart. Wij eten meestal de paarse variant. Een aubergine heeft een neutrale maar volle, sappige smaak. Het combineert bijzonder goed met dominante smaakmakers als basilicum, tijm of met paprika en ui. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®