Macaroni met geroosterde aubergine, paprika Légumaise en pijnboompitten
3,5
790 kcal
350 g groente
Er is grote variatie in soorten aubergines, van wit en groen tot paars en bijna zwart. Wij eten meestal de paarse variant. Een aubergine heeft een neutrale maar volle, sappige smaak. Het combineert bijzonder goed met dominante smaakmakers als basilicum, tijm of met paprika en ui. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 150 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
- 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
- 150 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de ui en snijd in partjes. Was de aubergine en snijd in stukken (blokjes). Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Doe alles in een ruime ovenschaal, besprenkel met olie en kruid goed met Italiaanse kruiden, zout en peper. Rooster circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuten de ovengrillstand aan.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de macaroni in 12 minuten gaar. Giet het water af.
- Verwarm de doperwtjes met het vocht 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Giet daarna het water af en zet opzij.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.
- Meng de macaroni met de doperwten, geroosterde groenten en fijngesneden basilicum. Lepel wat Légumaise op de borden en schep de macaroni erop. Werk af met de pijnboompitten en basilicum.
TIP
Hou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken of pittige peper olie.3,5
Meet hoe goed je eet
True price -43%
Groente + 178%
Vitaliteit + 63%
CO2 eq -66%
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij, Specials, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie790 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker21 g
Vet36 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels19 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Peulvruchten
Tarwe


