Macaroni met eisaus prei en champignons

615 kcal
0 g groente

Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Weetje: wil je weten of je prei al gaar is? Proef dan altijd een groen stukje. Het witte deel van de prei is altijd eerder gaar dan het groene deel. Vooral in het groene deel bevinden zich flavonoïden, die remmend werken op ontstekingen.

Macaroni met eisaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 250 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
  • 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen en was in een zeef onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de verse peterselie fijn.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de prei en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een deel van de peterselie toe, zet het vuur laag en laat de prei afgedekt nog 5 minuten sudderen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om te voorkomen dat de prei aanbakt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en vang wat kookvocht op. Schep de prei door de macaroni.
  4. Roer het ei met zout, veel peper en wat (afgekoeld) kookvocht los in een kom en schenk het eimengsel bij de macaroni. Roer het snel door elkaar en laat de macaroni afgedekt 5 minuten rusten totdat het ei is gestold. Schud de pan af en toe om het eimengsel te verdelen, maar laat de deksel op de pan zodat het niet afkoelt. Mocht het ei niet stollen dan kun je de pan ook een paar minuten verwarmen.
  5. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de champignons lichtbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de pasta met eisaus samen met de gebakken champignons. Garneer met de overgebleven verse peterselie.
TIP
Houd je van pit? Doe dan wat chilivlokken door de eisaus.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -94%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelSeizoenGezinVariatieVegetarischAfvallenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie615 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker10 g
Vet25 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Ei
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten