Macaroni met courgette, citroenzest tonijn en rucola

737 kcal
210 g groente

Met zijn fruitige, licht zure smaak brengt een citroen talloze gerechten op smaak. Het rasp van de citroenschil geeft ontzettend veel smaak mee aan je gerecht, zelfs nog meer dan het citroensap. Daarnaast kleuren die fel gele sliertjes prachtig in je maaltijd. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Macaroni met courgette, citroenzest

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
  • 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
  • 160 g Tonijnstukken in water Herkomst: Fish4ever
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 100 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was en schil de citroen (alleen het gele buitenschilletje, niet het bittere wit), snijd de schil in flinterdunne reepjes en pers het vruchtvlees uit. Breng een kleine pan water aan de kook en dompel de citroenzest (schilletjes) 30 seconden in het kokende water. Schep uit de pan en leg opzij.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de courgette, snijd ze overlangs door en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de courgette samen met de ui 10 minuten op een middelhoog vuur. Blus af met de helft van het citroensap en zet opzij.
  3. Kook de macaroni in een grote pan licht gezouten kokend water op een middelhoog vuur beetgaar in circa 8 minuten. Laat de pasta goed uitlekken en stort het in een grote schaal.
  4. Rooster het amandelschaafsel enkele minuten in een droge bakpan. Laat de tonijn uitlekken.
  5. Schep voorzichtig de courgette, kleingesneden basilicum en tonijn door de pasta. Besprenkel met de overgebleven citroensap, strooi de geblancheerde citroenzest en het amandelschaafsel erover en kruid met zout en peper. Was de rucola, dep goed droog en serveer ernaast.
TIP
De rucola is ook lekker met een vinaigrette van mosterd, olijfolie extra vierge en azijn.
3,5
Gemiddelde van 13 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 67%
vita-score
Vitaliteit + 68%
co2-reduction-score
CO2 eq -58%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijSeizoenSpecialsGezinEiwitrijkVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie737 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit38 g
Vezels11 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Vis
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten