Lupineburgers met rösti en bospeen
Nog geen reviews
710 kcal
0 g groente
In dit recept bakken we een koek van aardappelrösti. Lukt het je niet om de rösti in zijn geheel – dus als een koek - te bakken, dan kun je ook de aardappelsnippers al omscheppend goudbruin roerbakken. Misschien iets rommeliger op je bord, maar net zo lekker!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
- 1 bosje Bospeen Herkomst: Bokdam
- 0.5 st Sinaasappel, sap Herkomst: Eosta
- 2 st Lupineburger Herkomst: hobbit
- 2 el Bakolie
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels, snijd ze doormidden en kook voor 5 minuten. Spoel daarna koud af onder de kraan en rasp ze met een grove rasp of – nog makkelijker - in de keukenmachine.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de aardappelrasp op een hoog vuur gedurende 2 minuten. Druk het daarna goed aan en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Bak de aardappelrösti op een matig vuur gedurende 10 minuten totdat de onderkant goudbruin is. Schud de pan regelmatig zodat de aardappelrösti niet aankoekt. Keer daarna met behulp van een plat bord of een deksel om, zodat de ongebakken kant ook gebakken kan worden. Bak deze kant nog eens 5 minuten.
- Breng intussen water aan de kook voor de bospeen. Snijd het loof van de bospeen, maar laat nog 1-2 cm groen aan de peentjes zitten. Bewaar eventueel wat loof voor de garnering. Schrap of schil de bospeentjes en halveer de dikke exemplaren in de lengte. Kook in 10 minuten beetgaar en giet het water af. Verhit olie in een bakpan en bak de bospeentjes 1 minuut op een middelhoog vuur, knijp het sap van de sinaasappel erboven uit en schud de pan zodat alle bospeentjes bedekt zijn met het sap.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de lupineburgers op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- Laat de aardappelrösti voorzichtig op een mooi bord glijden en snijd punten ervan. Serveer de lupineburgers en bospeentjes ernaast.
TIP
Je kunt de rösti ook in een vuurvaste schaal in de oven bereiden (15-20 minuten op 180 ºC). Of de aardappels in plakjes snijden en krokant bakken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Gezin, 9 maanden, Vegetarisch, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie710 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker18 g
Vet27 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Mais
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Lupine
Peulvruchten
Sesamzaad


