Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Lactosevrij, Gezin, Vegetarisch, Vegan, Lekker snel
PeulvruchtenSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
250 g ChampignonsHerkomst: proef
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
2 el Tzatziki kruidenHerkomst: het blauwe huis
2 st Knoflookteen
1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
175 g Lupine tempehHerkomst: Bumi
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Olijfolie extra vierge
125 ml (soja)Yoghurt
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder kraan. Breng water aan de kook voor de rijst en kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de tempeh op een hoog vuur mee. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij.
Gebruik dezelfde pan en bak de champignons bruin. Bak de tomaat mee. Zodra de tomaat zacht is doe je de tempeh weer terug in de pan.
Schil intussen de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst en rasp fijn. Laat het vocht uitlekken in een zeef en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng voor de saus de komkommer met de tzatziki kruiden en (soja)yoghurt. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
TIPHoud je van een beetje pit? Snijd dan een rode peper fijn en bak die mee met de tempeh en groenten.
II
Deze eiwitrijke tempeh is op basis van Franse lupine bonen. 100% Biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu. De bonen worden op eeuwenoude Indonesische wijze gefermenteerd en zo omgetoverd tot een voedzame lekkernij. De tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakte Aziatische marinade. Snel, gezond & lekker!