Loaded zoete aardappelfriet met kip, courgette en knoflooksaus

798 kcal
390 g groente

Zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is één van de oudste groente die we kennen. Het behoort tot de meest gegeten gewassen in de wereld. Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de klassieke aardappel. Vergeleken met gewone aardappels, bevatten zoete aardappels veel meer vezels.

Loaded zoete aardappelfriet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 2 el Mayonaise en/of yoghurt
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was of schil de aardappels, snijd in frieten en hussel ze in een kom met olie, de Mexicaanse kruiden, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en bak de frieten 25-30 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut de grillstand aan voor een goudbruin resultaat (houd de oven dan goed in de gaten, zodat de aardappels niet verbranden).
  3. Was de courgette en snijd klein. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de kip in blokjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de kipdijbeenfilet gedurende 2 minuten. Voeg de courgette, paprika en een deel van de bosui toe en roerbak nogmaals 5 minuten opeen hoog vuur. Breng op smaak met een snufje komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  4. Maak een sausje door de yoghurt of mayonaise en uitgeperste knoflook te mengen. Serveer de frieten met de groenten en kip en garneer met de overgebleven bosui. Heerlijk met een beetje knoflooksaus.
TIP
Je kunt de courgette en ui ook op de bakplaat bij de aardappels leggen.
4,4
Gemiddelde van 68 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 210%
vita-score
Vitaliteit + 55%
co2-reduction-score
CO2 eq -69%
water-reduction-score
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGezinVariatieSpecialsGlutenvrij9 maandenLactosevrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie798 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker23 g
Vet39 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit29 g
Vezels9 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Kip
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten