Verwarm de oven voor op 200 ºC. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de broccoli op de bakplaat en besprenkel met olie. Kruid met peper en zout en rooster 10 minuten in de oven.
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en pureer met een staafmixer of hakmolentje fijn. Voeg citroenrasp en -sap, sesamzaadjes en een scheutje olijfolie en/of water toe en meng tot een smeuïge hummus. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
Leg de tomaatjes op de bakplaat bij de broccoli en bak nog 10 minuten in de hete oven. Verwarm de laatste paar minuten de pitabroodjes mee.
Verdeel de hummus op een bord en leg de groente erop. Serveer met extra scheutje olijfolie en eet met puntjes pitabrood.
TIPOok lekker: een pittige citroenolie. Meng olijfolie met het rasp en sap van de citroen. Voeg de chili-vlokken en sesamzaadjes toe. Verwarm eenmalig en laat afkoelen.
II
Hummus is de ultieme dip, lekker bij ongeveer alles. Ontdek in dit recept dat je het ook perfect kunt gebruiken als sausje bij geroosterde groente. Erbij: een olie van citroen en chili. Je kunt deze apart houden voor kleine kinderen.