Linzensoep met wortel en selderij
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 2 st Knoflookteen
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
- 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
- 1 st Groentebouillontablet GVHerkomst: Natur Compagnie
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 400 g Dupuis linzenHerkomst: la bio idea
Zelf toevoegen
- 1 el Olie
- 800 ml Water
- snufje Zout en peper
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schil de wortels en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Bewaar wat bleekselderij groen om later de soep mee te garneren.
- Verhit bakolie in een royale (soep)pan. Bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de wortel, paprika en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken totdat de wortels zacht zijn.
- Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de soep.
- Schep wat groenten uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Als je de soep te stevig vindt, voeg dan nog wat water toe. Schep de soep in kommen en garneer met de groenten.
TIPOok lekker met wat rode peper en krokante croutons.
II
Met dit pakket maak je snel een lekkere, gezonde groentesoep. De ingrediënten voor deze soep zijn biologisch.Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie