Linzenschotel met paneer en een gekookt eitje

Nog geen reviews
667 kcal
220 g groente
Linzenschotel met paneer
arrow down

Paneer of panir is een kaassoort uit de Indiase vegetarische keuken. Het wordt sinds de oudheid gebruikt, en terecht! Het is lekker, makkelijk, veelzijdig en voedzaam. De kaas is makkelijk te bereiden, licht verteerbaar en heeft een goede bite. Onze biologische paneer is gemaakt van uitsluitend biologische volle melk en citroenzuur, en is een bron van hoogwaardige eiwitten, vetten, koolhydraten en mineralen.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 10-15 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Was de prei, laat goed uitlekken en snijd in dunne ringen. Schil of was de wortel en snijd klein. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de groenten 8-10 minuten.
  3. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en doe in de pan bij de groenten. Schep ook de voorgekookte aardappels erdoor. Breng op smaak met harissakruiden, zout en peper.
  4. Breng intussen een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard (of kook de eieren met de aardappels mee). Laat daarna de eieren schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze.
  5. Snijd de paneer in blokjes van 1x1 cm en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de paneer in 5 minuten rondom bruin.
  6. Was de peterselie en snijd fijn. Serveer de linzenschotel met de gebakken paneer en de gekookte eieren en strooi de peterselie erover.
TIP
Je kunt de eitjes ook pocheren in een pan met heet water.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: BioRomeo
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g LinzenHerkomst: la bio idea
  • 1 tl HarissakruidenHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 200 g PaneerHerkomst: Kleinlangeveldsloo
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente+ 75%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -31%
water-reduction-score
Water+ 276%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrijLekker snelVariatieVegetarischEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie667 kcal
Koolhydraten45 g
Suiker12 g
Vet38 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit38 g
Vezels12 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Ei
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Gevulde minestrone soep
732 kcal
250 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden
Flammkuchen met waterkerspesto
677 kcal
310 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie