Linzensalade met venkel, sperziebonen makreelfilet en paprikasaus

633 kcal
340 g groente

Zoete aardappel is het meest gegeten gewas ter wereld en daarmee ook een van de oudste soorten groente. Ook al doet de naam anders vermoeden, zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de gewone aardappel, het is namelijk een knolgewas.

Linzensalade met venkel, sperziebonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 150 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 200 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 100 g Gerookte makreelfilet Herkomst: Marqt
  • 100 g Paprikaspread Herkomst: Allos
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Venkelzaad
  • 30 ml Witte wijnazijn
  • snufje Zout en (cayenne)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Giet daarna het water weg.
  2. Snijd de venkel in hele fijne plakjes (als carpaccio). Kruid met olijfolie extra vierge, venkelzaadjes (optioneel), een geutje witte wijnazijn, peper en zout. Laat tenminste 5 minuten marineren.
  3. Was de sperziebonen, snijd in stukken van 2-3 cm en blancheer 2-3 minuten. Pel en snipper de knoflook en bak kort in een steelpan. Verwarm de linzen (met het vocht) enkele minuten mee en breng op smaak met zout en (cayenne)peper. Giet daarna het vocht af en schep de sperziebonen, zoete aardappel en linzen door elkaar.
  4. Snijd de cherry tomaatjes doormidden. Snipper de sjalot fijn en schep de sjalot en cherry tomaatjes door de linzen. Voeg wat olijfolie toe en kruid eventueel nog wat extra met zout en peper.
  5. Klop de paprikaspread los en lepel op de borden. Leg de venkel en een flinke schep van de linzensalade erop. Snijd of scheur de makreel in grove stukken en verdeel over de linzensalade.
TIP
Heb je liever een warme maaltijd? Een lauwwarme linzensalade is ook heel lekker!
5,0
Gemiddelde van 1 review

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente + 170%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq -44%
water-reduction-score
Water + 115%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSpecialsAfvallenGlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie633 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker21 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit23 g
Vezels19 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten