Linzensalade met geroosterde bloemkool

Linzensalade met geroosterde bloemkool parelgerst en Légumaise

| 685 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Vegetarisch, Specials, Variatie
Gluten
Peulvruchten
Selderij
Noten
Koriander
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el Verse kurkuma Herkomst: Fairtrasa
  • 200 g Linzen
  • 150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
  • 25 g Cashewnoten
  • 130 g ParelgerstHerkomst: Greenage
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
  • 1 el Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi

Zelf toevoegen

  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq917 g
water-reduction-scoreWater474,5 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ruime ovenschaal.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de parelgerst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  3. Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en snijd in schijven of in roosjes. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Meng de kurkuma met de helft van de olie, garam masala kruiden, zout en peper en verdeel over de bloemkool. Bak de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel en snipper intussen de sjalot heel fijn. Was de koriander en snijd grof. Pers de citroen uit. Meng de resterende olie met de sjalot, koriander en het citroensap. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en laat heel goed uitlekken. Meng de linzen met de frisse citroendressing en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verdeel de parelgerst en de linzensalade over de borden en leg de bloemkool erop. Maak af met de cashewnoten en een flinke lepel Légumaise.
TIPJe kunt ook een beetje citroenrasp van de schil gebruiken.

II

Het biodynamische keurmerk Demeter staat voor de puurste vorm van landbouw. Alleen van gezonde akkers kun je immers vitale linzen oogsten. Met veelvuldige teeltwisselingen en voedzame mest van eigen vee zorgen Demeterboeren voor een rijk en gevarieerd bodemleven in de volle grond. Kruidenrijke zomen rondom de Franse en Italiaanse akkers trekken insecten aan die de groei en bloei van de bruine linzen helpen bevorderen. Demeterboeren zijn de ware rentmeesters van onze aarde: ze gebruiken biodiversiteit in plaats van die te bestrijden. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie685 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Peulvruchten
Selderij
Noten
Koriander
Tarwe