Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
Snijd de venkelworst in plakjes (of houd heel). Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een ruime bakpan of braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en peper 2 minuten. Voeg de worst en paprika toe en roerbak een paar minuten mee. Doe de tomaat en linzen erbij en laat 10 minuten afgedekt zachtjes stoven. Proef en breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Serveer de linzen stoofpot op mooie borden of in kommen.
TIPHoud je van pittig eten? Breng het gerecht dan verder op smaak met chilivlokken of een verse chilipeper.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een variatie op het gerecht Lescó. Dit is een traditioneel Hongaars gerecht en heeft iets weg van een ratatouille. Oorspronkelijk wordt dit gerecht gegeten met een Poolse rookworst maar we gebruiken vandaag venkelworst die extra veel smaak geeft aan het gerecht.