Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lekker snel, Afvallen, Koolhydraatbewust
PaprikaPeulvruchtenRundVarken
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Groene paprikaHerkomst: Frank de koning
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
200 g Gehakt H-O-H
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
360 g Linzen Herkomst: Machandel
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Olie
2 el Paprikapoeder
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq1.281 g
Water189,3 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne plakjes. Verhit olie in een ruime bakpan of braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Bak het gehakt en de paprika met de ui mee tot het gehakt bruin kleurt en gaar is. Voeg dan de tomaat en de linzen toe en verwarm nog 5 minuten op een middelhoog vuur. Kruid met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
Serveer de linzen stoofpot op borden of in kommen.
TIPHeb je nog een beetje over? Eet het dan de volgende dag op (koolhydraatarme) boterham met een lik piccalilly, als je dat lekker vindt.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Serieus comfortfood: dat is deze heerlijke (en makkelijke) stoofpot met linzen, tomaten en gehakt. En dit gerecht staat ook nog eens binnen een kwartier op tafel. Genieten met iedere hap!