Linzen stoofpotje met gehakt

Linzen stoofpotje met gehakt ! Weinig koolhydraten

| 534 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,6
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lekker snel, Afvallen, Koolhydraatbewust
Paprika
Peulvruchten
Rund
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Groene paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 200 g Gehakt H-O-H
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 360 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Olie
  • 2 el Paprikapoeder

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.281 g
water-reduction-scoreWater189,3 l

Voorbereiding (15 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne plakjes. Verhit olie in een ruime bakpan of braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  3. Bak het gehakt en de paprika met de ui mee tot het gehakt bruin kleurt en gaar is. Voeg dan de tomaat en de linzen toe en verwarm nog 5 minuten op een middelhoog vuur. Kruid met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  4. Serveer de linzen stoofpot op borden of in kommen.
TIPHeb je nog een beetje over? Eet het dan de volgende dag op (koolhydraatarme) boterham met een lik piccalilly, als je dat lekker vindt.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Serieus comfortfood: dat is deze heerlijke (en makkelijke) stoofpot met linzen, tomaten en gehakt. En dit gerecht staat ook nog eens binnen een kwartier op tafel. Genieten met iedere hap!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie534 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit39 g
Vezels17 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Peulvruchten
Rund
Varken