50 g Charly's KarmasanHerkomst: Charley's all is fair
400 g Gesneden pompoen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
125 g Volkoren lasagne Herkomst: La Bio Idea
400 g TomatenstukjesHerkomst: Your Organic Nature
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
200 g LinzenHerkomst: Machandel
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
2 el Italiaanse kruiden
150 ml Water
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit91 Punten
CO2eq344 g
Water146,1 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, linzen, tomatenstukjes en het water toe en laat alles 10 minuten afgedekt pruttelen op een middelhoog vuur. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schep een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagne bladen en weer een laagje saus en wat vegan Parmezaanse kaas. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus en vegan kaas.
Bak de lasagne 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de lasagne bladen door met een vork erin te prikken. Strooi vlak voor het serveren de peterselie erover.
TIPJe kunt de saus ook helemaal of gedeeltelijk pureren. Leuk om te combineren met wat fijngehakte noten voor een lekkere crunch.
II
Onze lasagne wordt op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. De Barbagallo's maken al bijna 100 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe uit Sicilië. Heerlijk in combinatie met linzen en pompoen. Dit gerecht heeft een wat langere bereidingstijd, maar zodra de lasagne in de oven staat heb jij tijd om wat anders te doen.