Pompoen-linzen lasagne

Pompoen-linzen lasagne met vegan Parmezaanse kaas

| 654 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegan, Specials, Vegetarisch
Noten
Peulvruchten
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g Charly's KarmasanHerkomst: Charley's all is fair
  • 400 g Gesneden pompoen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 125 g Volkoren lasagne Herkomst: La Bio Idea
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 200 g LinzenHerkomst: Machandel

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 150 ml Water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente400 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq344 g
water-reduction-scoreWater146,1 l

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, linzen, tomatenstukjes en het water toe en laat alles 10 minuten afgedekt pruttelen op een middelhoog vuur. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  4. Schep een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagne bladen en weer een laagje saus en wat vegan Parmezaanse kaas. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus en vegan kaas.
  5. Bak de lasagne 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de lasagne bladen door met een vork erin te prikken. Strooi vlak voor het serveren de peterselie erover.
TIPJe kunt de saus ook helemaal of gedeeltelijk pureren. Leuk om te combineren met wat fijngehakte noten voor een lekkere crunch.

II

Onze lasagne wordt op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. De Barbagallo's maken al bijna 100 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe uit Sicilië. Heerlijk in combinatie met linzen en pompoen. Dit gerecht heeft een wat langere bereidingstijd, maar zodra de lasagne in de oven staat heb jij tijd om wat anders te doen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie654 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker12 g
Vet19 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit21 g
Vezels17 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Peulvruchten
Tarwe
Gluten