Linzen frittata met snijbiet en amandelschaafsel ! Weinig koolhydraten
4,4
567 kcal
230 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een vrolijke frittata met gekleurde snijbiet, ook wel Belgische spinazie of warmoes genoemd. Deze groente is familie van de rode biet en je kunt zowel de stengel als het blad eten. De smaak van snijbiet komt sterk overeen met die van spinazie. Snijbiet is lekker sappig en kan worden gestoofd, gekookt of gesmoord.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Snijbiet Herkomst: De Waog
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Linzen Herkomst: Machandel
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in ringen. Was de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Rasp de wortel in de keukenmachine of met een rasp. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
- Klop de eieren los en meng de geraspte kaas erdoor (bewaar een deel van de kaas om later over de frittata te strooien). Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan en bak de ui en snijbiet enkele minuten op een middelhoog vuur. Doe de linzen en wortelrasp erbij en schep goed door elkaar. Schenk het eimengsel in de pan. Schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt. Zet vervolgens het vuur laag en laat de frittata afgedekt tenminste 10-15 minuten garen.
- Schud de pan regelmatig, als de frittata stevig aanvoelt is deze klaar. Met behulp van een groot plat bord kun je de frittata eventueel keren. Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel en de overgebleven kaas erover.
TIP
Je kunt de frittata ook in de oven bereiden (160 ºC) met een vuurvaste pan of in een ovenschaal. Dan heb je lekker je handen vrij!4,4
Meet hoe goed je eet
True price -22%
Groente + 83%
Vitaliteit + 46%
CO2 eq -46%
Water + 111%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie567 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit35 g
Vezels12 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Melk
Ei


