Pel de ui en snijd in ringen. Was de snijbiet en snijd in grove stukken. Houd daarbij de stelen en het blad gescheiden. Rasp de wortels in de keukenmachine of met een rasp. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn.
Klop de eieren los en meng de de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met de rozemarijn, zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en bak de ui en snijbiet stelen enkele minuten op een middelhoog vuur. Doe de linzen, wortelrasp en het snijbiet blad erbij en schep goed door elkaar. Schenk het eiermengsel in de pan. Schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt. Zet vervolgens het vuur laag en laat de frittata afgedekt tenminste 10-15 minuten garen.
Als de frittata stevig aanvoelt is deze klaar. Met behulp van een groot plat bord kun je de frittata uit de pan halen. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel over de frittata.
TIPJe kunt de frittata ook in de oven bereiden (160 ºC) in een ovenschaal of met een vuurvaste pan.
II
Vandaag serveren we een linzen frittata met snijbiet. Snijbiet is familie van de rode biet en je kunt zowel de stengel als het blad eten. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie. Snijbiet is in het bijzonder zeer rijk aan vitamine C, kalium en calcium en de meeste vitaminen en mineralen zitten in het blad.