Snijd de prei in dunne ringen en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein. Schil of was de wortel en snijd in dunne plakjes.
Verhit olie in een bakpan en bak de prei en wortel 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat, tomatenpuree en een scheutje water toe en laat afgedekt 15 minuten stoven.
Snijd intussen de tofu in blokjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak de tofu in 8-10 minuten rondom goudbruin.
Spoel de linzen en kidneybonen in een zeef onder de kraan. Snijd de peterselie grof. Doe de linzen en kidneybonen in de pan bij de groenten en verwarm kort mee. Breng op smaak met peterselie, zout en (chili)peper.
Serveer de linzen-bonenschotel met de tofu. Garneer met de rest van de peterselie.
TIPOok lekker met oregano en amandelschaafsel.
II
Kidneybonen vallen onder peulvruchten en zijn super gezond. Naast dat ze veel vezels en eiwitten bevatten, zijn ze ook een goede bron van verschillende vitamines en mineralen. Peulvruchten staan er bekend om je bloedvaten gezond te houden. We combineren de kidneybonen met linzen waardoor dit gerecht een echte eiwitbom is!