Lichte eenpanstoof met burrata en verveine ! Weinig koolhydraten

4,0
Gemiddelde van 10 reviews
504 kcal
300 g groente
Lichte eenpanstoof met burrata en verveine

KOOLHYDRAATBEWUST Zomers stoven, ja dat kan! Met lichte smaken van het seizoen en de frisse en heerlijk geurende citroenverveine. Dit kruid heeft een kalmerende werking en een positieve invloed op de spijsvertering. Deze zomerse en lichte eenpanstoof zet je in een handomdraai op tafel!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de courgette en snijd in halve manen. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm de boter en olijfolie in een brede bakpan. Bak hierin eerst de knoflook licht krokant, voeg dan de prei en courgette toe en bak 4-5 minuten op een hoog vuur. Kruid met komijnpoeder en mosterd en roer om. Schenk de groentebouillon erbij en laat 5-7 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert.
  3. Was de spinazie en scheur grote bladeren klein. Snijd de citroenverveine in reepjes en voeg de helft samen met de spinazie toe aan de pan en laat nog 1 minuut stoven. Maak op smaak met peper, zout en de rest van de verveine. Verdeel op het laatste moment de burrata over het gerecht.
TIP
Rooster een deel van de boterbonen met specerijen zoals komijn, koriander en paprikapoeder in de oven voor een lekker knapperige bite.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 2 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 0.5 st Citroen verveine Herkomst: Herbio
  • 100 g BurrataHerkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 2 el Boter
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 250 ml Groentebouillon
  • 1 tl Komijn
  • 2 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie504 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker18 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit23 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Mosterd
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust