75 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
100 g SpinazieHerkomst: Oegema
1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 el Tijm
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente330 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq294 g
Water4,1 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de raapjes en wortel en snijd in stukken. Was de spinazie grondig in een zeef onder de kraan en snijd klein.
Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui, raapjes en wortel 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Schep de rauwe spinazie erdoor en breng op smaak met tijm, zout en (chili)peper.
Rol het bladerdeeg uit en snijd in de lengte in 2 stukken. Schep de groenten op één deel van het deeg en zorg dat je de randen vrij houdt. Leg de andere deeglap op de vulling, druk de randen aan en vouw een beetje naar binnen. Bestrijk de bovenkant met olie en bak de strüdel in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Lepel de Légumaise op de borden en leg de strüdel erop.
TIPOok heel erg lekker met fijngehakte noten.
II
Vandaag maken we een overheerlijke, hartige strüdel met lekker veel lentegroenten en Légumaise. Een strudel is een soort gelaagd deeg met een zoete vulling, waarbij de apfelstrüdel de meest bekende is. Vandaag vullen we de strüdel onder andere met wortel en raapjes. Raapjes zijn witte of wit met roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak.