Lentestrüdel met raapjes, spinazie

Lentestrüdel met raapjes, spinazie en Légumaise

| 696 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan, Gezin, 9 maanden
Selderij
Gluten
Paprika
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 100 g SpinazieHerkomst: Oegema
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 1 el Tijm
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente330 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq294 g
water-reduction-scoreWater4,1 l

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de raapjes en wortel en snijd in stukken. Was de spinazie grondig in een zeef onder de kraan en snijd klein.
  3. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui, raapjes en wortel 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Schep de rauwe spinazie erdoor en breng op smaak met tijm, zout en (chili)peper.
  4. Rol het bladerdeeg uit en snijd in de lengte in 2 stukken. Schep de groenten op één deel van het deeg en zorg dat je de randen vrij houdt. Leg de andere deeglap op de vulling, druk de randen aan en vouw een beetje naar binnen. Bestrijk de bovenkant met olie en bak de strüdel in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  5. Lepel de Légumaise op de borden en leg de strüdel erop.
TIPOok heel erg lekker met fijngehakte noten.

II

Vandaag maken we een overheerlijke, hartige strüdel met lekker veel lentegroenten en Légumaise. Een strudel is een soort gelaagd deeg met een zoete vulling, waarbij de apfelstrüdel de meest bekende is. Vandaag vullen we de strüdel onder andere met wortel en raapjes. Raapjes zijn witte of wit met roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie696 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker10 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit23 g
Vezels16 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Gluten
Paprika
Tarwe