500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
150 g Cherrytomaatjes
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
200 g Runderbraadworst
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Bakolie
1 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.294 g
Water15,8 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster ongeveer 20 minuten zacht en rimpelig in de voorverwarmde oven.
Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht tot een smeuïge puree.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de saucijzen samen met de ui in circa 10 minuten gaar. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
Was de courgette en snijd in blokjes. Bak de courgette ongeveer 5 minuten in de pan van de saucijzen op een hoog vuur. Doe de saucijzen terug in de pan en verwarm nog even mee.
Was de Romaanse sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Schep de courgette, ui en de Romaanse sla door de stamppot en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gepofte cherrytomaatjes erover en serveer de saucijzen ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om wat mosterd door de puree te roeren.