Lentestamppot met Romaanse sla gepofte tomaatjes en kalfssaucijzen
Nog geen reviews
672 kcal
320 g groente

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Cherrytomaatjes
- 500 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Eerste
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 2 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
- 1 el Olijfolie
- 1 el Bakolie
- snufje Peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster ongeveer 20 minuten zacht en rimpelig in de voorverwarmde oven.
- Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht tot een smeuïge puree.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de saucijzen samen met de ui in circa 10 minuten gaar. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Was de courgette en snijd in blokjes. Bak de courgette ongeveer 5 minuten in de pan van de saucijzen op een hoog vuur. Doe de saucijzen terug in de pan en verwarm nog even mee.
- Was de Romaanse sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Schep de courgette, ui en de Romaanse sla door de stamppot en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gepofte cherrytomaatjes erover en serveer de saucijzen ernaast.
TIP
Het is ook erg lekker om wat mosterd door de puree te roeren. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente + 154%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -23%
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk, Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie672 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker16 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Koriander


