25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
1 bosje RaapstelenHerkomst: Aurora
25 g Cashewnoten
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
150 g Witte snelkookrijstHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
100 ml Water of bouillon
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq679 g
Water45,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.
Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Was de tomaat en snijd klein.
Verhit olie in een wok of een ruime bakpan en bak de sjalot, tomaat, broccoli en currypasta 2 minuten. Blus af met de kokosmelk en het water en laat afgedekt zachtjes 10-15 minuten pruttelen.
Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan. Was de raapstelen, verwijder eventuele worteltjes en snijd vervolgens grof (niet te klein). Voeg de bonen en raapstelen toe aan de curry en verwarm nog 2 minuten mee.
Serveer de curry met de rijst en garneer met cashewnoten.
TIPOok erg lekker met citroensap of chilivlokken voor meer pit.
II
Vandaag een heerlijke, pittige voorjaarsgroente op het menu. Raapstelen, in de volksmond ook wel 'kelen' genoemd is het jong geoogste blad van de Chinese kool. Afhankelijk van het type wordt het hele plantje met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden. De lichtgroene blaadjes hebben een knapperige steel en licht-pittige smaak, zijn rijk aan vitamine C, diverse B-vitamines en ijzer. Hoe verser, hoe lekkerder!