Lente salade

Lente salade met bonen, radijs en groene asperges

| 539 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Mosterd
Noten
Ei
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 360 g Witte bonenHerkomst: ekoplaza
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st Rode eikenbladslaHerkomst: biogarden
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
  • 250 g Groene aspergesHerkomst: overesch

Zelf toevoegen

  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq827 g
water-reduction-scoreWater52,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de witte bonen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm).
  2. Breng water aan de kook en laat de groene asperges circa 4 minuten koken. Kook de laatste 2 minuten de witte bonen mee. Giet daarna af.
  3. Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd vervolgens in plakjes. Was de eikenbladsla en snijd klein.
  4. Doe alles in een grote kom en hussel door elkaar. Roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Zet de salade eventueel even opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  5. Hak de walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Was de walnoten dan af om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de salade met gehakte walnoten.
TIPLekker met verse peterselie.

II

Vandaag staat er een frisse salade op het menu met witte bonen, groene asperges, walnoten en radijsjes. Radijsjes hebben een positief effect op de gezondheid. De Romeinen aten deze groente al om de werking van de lever en galblaas te stimuleren, wat weer goed is voor een gezonde darmflora. Radijsjes bevatten weinig calorieën, maar ze zijn wel rijk aan vitamine C en ijzer. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer verbeterd? Daarnaast kun je het loof van biologische radijsjes prima eten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie539 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker7 g
Vet36 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels14 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Noten
Ei
Peulvruchten