Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
Spoel de lupine bonen in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en rooster de lupine op een middelhoog vuur bruin en knapperig. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout, (chili)peper en paprikapoeder.
Was of schil de wortel en rasp fijn. Pel en snipper de ui heel fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een zeef.
Snijd de rode peper in stukjes (hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes). Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Klop een dressing van olijfolie extra vierge, sojasaus (of tamari), limoensap en -rasp, rode peper en zout.
Hak de cashewnoten grof en rooster in een droge bakpan. Schik alle ingrediënten in een mooie kom, druppel de pittige dressing erover en maak af met de cashewnoten.
TIPJe kunt de lupine ook roosteren in de oven als je dat makkelijker vindt.
II
Het is leuk om gerechten te serveren in een bowl oftewel een kommetje. Daarnaast heeft het ook wel iets gezelligs om uit een kommetje te eten ;-) Je kunt allemaal lekkere ingrediënten gebruiken en de bereiding is super easy! Wij maken vandaag zelf een pittige derssing voor erbij. Let op: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op een fruitschaal.