Lente dahl met rabarber rode linzen en spinazie
4,6
718 kcal
400 g groente
![Lente dahl met rabarber](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/R13-Lente-dahl-met-rabarber-LOGO.jpg)
Het zoet zure van de rabarber ontmoet het romige van een dahl. Deze combinatie lijkt in eerste instantie misschien een beetje gek, maar eigenlijk klopt het wel. Er wordt in de Indiaanse keuken namelijk vaak gebruik gemaakt van zoetzure ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan citroengras of een scheutje limoensap die zulke maaltijden vaak compleet maken.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de rabarber, verwijder de onder- en de bovenkant en snijd in stukjes. Schil en rasp de gember. Spoel de linzen onder de kraan. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een ruime bakpan en fruit de ui en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg daarna de rabarber, linzen en zoete aardappel toe en bak nog 3-5 minuten. Kruid met garam masala, zout en peper.
- Blus af met de kokosroom en de bouillon en laat 10-12 minuten afgedekt pruttelen.
- Was de spinazie en verwijder eventueel de harde stelen. Halveer de tomaatjes. Voeg op het laatst de spinazie en tomaatjes toe en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en (chilli)peper. Garneer met de cashewnoten.
TIP
Door de linzen vooraf te weken in water kun je de bereidingstijd verkorten. Rooster de cashewnoten in de pan voordat je de ui en gember gaat bakken, de pan ruikt daar dan heerlijk naar en geeft de smaak door. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
- 200 g RabarberHerkomst: Biobrothers
- 2 tl Gember Herkomst: Fairtrasa
- 70 g Gedroogde rode linzenHerkomst: Greenage
- 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
- 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
- 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
- 200 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: De Koning
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 200 ml Bouillon
- 1 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -76%
Groente+ 217%
Vitaliteit+ 18%
CO2eq+ 22%
Water+ 567%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Seizoen, Glutenvrij, Lekker snel, Vegetarisch, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie718 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit18 g
Vezels20 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Koriander
Noten
Peulvruchten
Mosterd
Sojabonen
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel