Lekkere pannenkoeken met zoete aardappel en broccoli
Nog geen reviews
758 kcal
0 g groente
Lekker, pannenkoeken! Maar dan met een gezonde twist. We mengen vandaag zoete aardappel en broccoli door het beslag. Hierdoor worden de pannenkoeken meteen een stuk gezonder, maar nog steeds net zo lekker! Gebruik meerdere pannen zodat je de pannenkoeken snel kunt serveren.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Zoete aardappel Herkomst: Solid
- 150 g Pannenkoekmix meergranen Herkomst: Joannusmolen
- 250 g Bloemkoolrijst (met kruiden) Herkomst: Udea
- 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 300 ml Melk
- 2 el Bakolie
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de zoete aardappel en rasp klein in je keukenmachine of met een rasp. Was de broccoli en rasp klein als rijstkorreltjes in een keukenmachine of gebruik een rasp (of snijd eventueel heel klein). Doe de zoete aardappel en broccoli in aparte schaaltjes.
- Klop een luchtig beslag van de pannenkoekenmix, eieren en melk. Verdeel het beslag over 2 kommen. Schep de zoete aardappelrasp door de ene helft van het beslag en de broccolirasp door de andere helft.
- Verhit olie in 2 bakpannen. Leg het spek in de pan en schep wat van het beslag erop. Bak in de ene bakpan de zoete aardappel pannenkoeken en in de andere de broccoli pannenkoeken aan beide zijden lichtbruin en gaar. Keer de pannenkoeken met behulp van een platte deksel of een bord. Bak per persoon van iedere soort een pannenkoek.
- Was de spinazie in een vergiet onder de kaan en bak kort mee, of serveer rauw bij je pannenkoek als salade. Smullen maar!
TIP
Ook erg lekker met wat geraspte kaas. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -41%
Groente -100%
Vitaliteit + 42%
CO2 eq -91%
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie758 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker16 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Ei
Melk
Varken


