Lauwwarme rammenas-makreel salade met Beluga linzen en sinaasappel
3,3
667 kcal
300 g groente
Beluga linzen worden ook de kaviaar onder de linzen genoemd. Dit komt voornamelijk door hun uiterlijk. Tijdens het koken behouden de zwarte Beluga linzen hun kleur en structuur die op kaviaar lijken. Door de fijne nootachtige smaak zijn Beluga linzen lekker in salades, bij de couscous of op een toastje.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 70 g Beluga linzen Herkomst: Do-it
- 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 300 g Rammenas Herkomst: Bioromero
- 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
- 0.5 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
- 150 g Gerookte & gekruide makreel filet Herkomst: Marqt
- 1 el Mayonaise
- 1 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook 15-20 minuten. Giet daarna het water af.
- Breng nog een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Schep de mayonaise erdoor en zet opzij.
- Schil de rammenas en snijd in hele kleine blokjes. Was de little gem, laat goed uitlekken en snijd klein. Meng de little gem met de gekookte linzen, aardappels en rammenas. Hussel alles goed door elkaar en breng verder op smaak met sinaasappelrasp, -sap, zout en peper.
- Snijd of scheur de makreel in stukken. Schep alles op een mooie schaal (of op borden), leg de makreel er bovenop.
TIP
Ook heel erg lekker met kappertjes en appel.3,3
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 138%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -84%
Water -14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Glutenvrij, Eiwitrijk, Lactosevrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie667 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker5 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit33 g
Vezels14 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Vis
Ei
Mosterd
Peulvruchten


