Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Dep de lamskoteletten droog en kruid met peper, zout en olijfolie. Verwarm boter in een pan en bak de lamskoteletten in 2-3 minuten bruin. Zet het vuur wat lager en bak in nog 6-7 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat de koteletten zo nog een paar minuten rusten.
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine dobbelsteentjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en blancheer de broccoli 2-3 minuten, zodat de roosjes beetgaar blijven. Giet het water af, spoel de broccoli af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in dunne lucifers. Pel de sjalot en snipper fijn. Schep de broccoli, kikkererwten, komkommer en sjalot door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de verse munt fijn. Maak een vinaigrette van munt, olijfolie extra vierge, scheutje water, azijn, zout en peper.
Serveer de broccoli-kikkererwtensalade met de aardappels, lamskoteletten en muntvinaigrette. Besprenkel het
gerecht met wat jus van het lamsvlees.
TIPJe kunt de lamskoteletten ook braden in de oven. Bak ze 2-3 minuten aan en laat 8 minuten garen in een ovenschaal of gewikkeld in aluminiumfolie. Verwarm je oven voor op 180 °C.
II
Vandaag een heerlijke kikkererwtensalade met lamskoteletten en komkommer. Deze eenjarige vruchtgroente behoort tot de familie van de meloen en de courgette. Komkommers groeien aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. Door zijn frisse smaak is deze sappige groente bij ons één van de meest populaire saladegroenten. Wist je dat je komkommer ook heerlijk kunt stoven en bakken?
'In samenwerking met de Belgische groentekok® Frank Fol'