Kwarkbollen met walnoten en cranberries

737 kcal
0 g groente

Kwarkbollen zijn heerlijk voor een snel en eiwitrijk ontbijtje of lunch. Je bakt er meerdere zodat je er de hele week plezier van hebt. Bewaar ze in een afgesloten bakje. Ze zijn ook lekker als tussendoortje.

Kwarkbollen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 50 g Gedroogde cranberries Herkomst: horizon
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 250 g Volle kwark Herkomst: Weerribben
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 200 g Bloem Herkomst: Windkorenmolen De Vlijt
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Bakpoeder

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de cranberries even wellen in lauw water. Giet het water dan weg en knijp ze goed uit. Hak de walnoten grof. Meng de kwark met de eieren, bloem, olie, cranberries, walnoten, bakpoeder en een snuf zout.
  3. Maak met je hand 8 bolletjes (het deeg is plakkerig maar dat hoort zo) en bak in 25 minuten gaar.
TIP
Ook lekker met rozijnen, blauwe bessen of stukjes appel.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq -64%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVariatieVegetarischGezinEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie737 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker9 g
Vet31 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit30 g
Vezels5 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Sulfiet
Gluten
Lactose
Ei
Melk
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten