Kurkuma-bonenballetjes

Kurkuma-bonenballetjes in tomatensaus met fonio

| 659 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Specials, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Vegan, 9 maanden
Tarwe
Gluten
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Champignons
  • 70 g Tomatenpuree
  • 3 st TomaatHerkomst: Solid
  • 100 g FonioHerkomst: Do-it
  • 1 el Kurkuma (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Witte bonenHerkomst: La Bio Idea
  • 1 st DesembroodjeHerkomst: Handgemaaktbrood
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • 3 el Olie
  • 2 el Italiaanse kruiden

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.022 g
water-reduction-scoreWater57,2 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Voeg de fonio toe aan het kokende water en kook 5 minuten. Laat goed uitlekken in een zeef en zet nog tenminste 5 minuten afgedekt opzij. Besprenkel met olie en roer daarna los met een vork.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de helft van de ui en knoflook 3 minuten (de rest leg je opzij voor later). Veeg de champignons schoon, snijd in partjes en bak ze een paar minuten mee.
  3. Spoel de bonen af. Schil en rasp de kurkuma. Snijd het brood klein. Doe de bonen, het brood, kurkuma en de champignons in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en mix tot een stevige massa. Is het te plakkerig? Voeg dan wat bloem toe en mix het tot de gewenste structuur. Draai van het mengsel kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en bak in 20-25 minuten gaar.
  4. Verhit olie in de hapjespan op een middelhoog vuur en bak de overgebleven ui en knoflook 3 minuten. Bak de tomatenpuree mee en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Snijd de tomaat heel klein en bak mee. Breng de saus aan de kook en laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de balletjes uit de oven. Schep de tomatensaus in een schaal en leg hier de balletjes in. Garneer met peterselie en serveer de fonio ernaast.
TIPIn het boek worden de balletjes zonder de fonio geserveerd, dat kan ook!

II

Deze kurkuma-bonenballetjes komen uit prachtige kookboek 'Every day vegan, budget friendly' van de charmante Lenna Omrani. In dit boek presenteert zij hoe makkelijk én hoe lekker je voor een klein budget vegan kan koken. Fotocredits: Mitchel van Voorbergen

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie659 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker11 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit15 g
Vezels14 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Peulvruchten