Kruidige viskoekjes met noodles en taugé

Nog geen reviews
638 kcal
230 g groente
Kruidige viskoekjes
arrow down

Vis is onderdeel van een gezond eetpatroon. Visvetzuren, omega-3 en omega-6 vetten, zijn goed voor je hart en bloedvaten. In dit gerecht maken we viskoekjes met verse gember als smaakmaker. Gember heeft een heerlijke pittige smaak en kan direct vers gebruikt worden. Het bevat vezels en diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen. Verse gember kun je in plakjes of geraspt gebruiken.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander klein. Pureer de vis met een staafmixer en voeg de bloem, ei, koriander, gember, ui en de helft van de knoflook toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper en zet in de koelkast.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Schep de taugé in een zeef en giet het kokendhete water van de noodles erover (blancheren). Spoel de taugé direct onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
  3. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd heel klein. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de overgebleven knoflook. Roerbak de wortel en prei circa 5-10 minuten, het is lekker als de groente nog knapperig is. Voeg op het laatst de taugé toe en breng op smaak met (chili)peper.
  4. Verhit intussen olie in een bakpan en schep met een lepel bergjes van het visbeslag in de pan, druk de bergjes plat en bak de viskoekjes in circa 6 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Roerbak de noodles kort met de groenten mee en breng op smaak met sojasaus. Serveer de noodles met de groenten en de viskoekjes ernaast.
TIP
Je kunt ook wat prei kleinsnijden en door het beslag van de viskoekjes mengen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bloem
  • 1 st Ei
  • 2 el (Sesam)olie
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen9 maandenEiwitrijkVariatieSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie638 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker10 g
Vet24 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit36 g
Vezels14 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Gluten
Ei
Vis
Koriander
Peulvruchten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen