Kruidige linzen tapenade met gebakken kip

726 kcal
250 g groente

De knolselderij is verwant aan de bleek- groen- en snijselderij en heeft een milde kruidige smaak. De knol is van buiten bruin, knoestig, met wortels. Van binnen is de knolselderij romig wit. De stengels en bladeren kunnen als smaakmaker in soepen worden gebruikt. Met deze groente kun je alle kanten op. Denk aan vullen, bakken, frituren en rauw raspen in de salade.

Kruidige linzen tapenade

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 2 tl Paprikapoeder Herkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Knolselderij met loof Herkomst: Huybrechts
  • 200 g Linzen Herkomst: Luna e Terra
  • 50 g Spinazie Herkomst: beleaf
  • 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 125 g Ricotta Herkomst: castelli
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Azijn
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en snijd fijn. Pers het sap van de limoen uit. Meng olijfolie, paprikapoeder, zeezout, peper van de molen, knoflook en de helft van het limoensap in een kom. Leg de kipdijbeenfilet erin, zet opzij en laat even marineren.
  2. Voor de tapenade: pel en snipper de ui. Verwijder het loof van de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in hele dunne blokjes. Snijd het loof in hele dunne plakjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de knolselderij, het loof, de ui en knoflook kort. Voeg een klein scheutje water toe en laat 5-10 minuten sudderen.
  3. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Voeg ze toe aan de pan en verwarm goed mee (laat het vocht zoveel mogelijk verdampen). Was de spinazie, snijd in dunne reepjes en meng door het linzenmengsel. Bewaar wat blaadjes om het gerecht mee te garneren.
  4. Verhit olie (of roomboter) in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet op een middelhoog vuur in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd vervolgens in plakjes.
  5. Snijd de verse peterselie fijn. Mix de ricotta, peterselie, het overige limoensap, zout en peper tot een gladde saus.
  6. Verdeel de linzen tapenade over de borden, gebruik hiervoor een kookring of een kommetje. Lekker met de gebakken kip, ricotta saus en spinazie.
TIP
Frank's tip: De stengels van een biologische knolselderij zijn uitstekend te eten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -51%
water-reduction-score
Water + 267%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenGlutenvrijKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie726 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker2 g
Vet43 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit42 g
Vezels19 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Kip
Lactose
Melk
Peulvruchten
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten