2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq2.748 g
Water257,1 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de koriander klein. Kneed het gehakt met de helft van de koriander, knoflook, ras el hanout, zout en peper en rol er kleine ovale balletjes van.
Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes op een middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Was de bladeren van de Chinese kool, verwijder de stronk en harde kern en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de kool in 10 minuten krokant gaar. Strooi de overgebleven koriander erover.
Serveer de rijst met de gehaktballetjes in tomatensaus en de gebakken kool.
TIPHou je van pittig? Meng dan wat chilivlokken door het gehakt.
II
Onze Chinese Kool heeft het Demeter keurmerk wat staat voor biodynamische landbouw en voeding. Demeter boeren gaan nog een stapje verder dan biologische boeren. Chinese kool is geschikt om te bakken, stoven of in de stamppot. Het is ook heel leuk en lekker om de koolbladeren te vullen met vlees, groente of rijst. Chinese kool zit boordevol vitamines, antioxidanten, bitterstoffen en andere gezonde voedingsstoffen.