2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
0.5 st SinaasappelHerkomst: Biosikelia
1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
1 st UiHerkomst: TVA Organics
75 g Légumaise rode paprika-tijmHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
Zelf toevoegen
1 el Paprikapoeder
snufje Zout en (chili)peper
2 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit85 Punten
CO2eq1.001 g
Water22,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de aubergine en snijd in stukken. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit een bakpan met olie en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en wortel toe en bak 5-7 minuten mee. Pers de sinaasappel boven de groenten uit en breng verder op smaak met ras el hanout, paprikapoeder, zout en (chili)peper.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af af en meng met de groenten en de peterselie.
Verhit olie (of verwarm boter) in een andere bakpan en bak de vis op een hoog vuur kort aan. Temper het vuur en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt de vis desgewenst ook stomen in plaats van bakken.
Lepel de Légumaise op de borden en leg de koolvis erop. Heerlijk met de quinoa met groenten.
TIPJe kunt de Légumaise koud óf warm serveren.
II
Sinds een aantal jaar gebruiken we Nederlandse quinoa in onze gerechten. Hierdoor hoeft het van oorsprong Zuid-Amerikaanse super gezonde zaadje niet meer helemaal van de andere kant van de oceaan te komen. Dat scheelt aardig wat kilometers! Dit quinoa ras, ontwikkeld door de Universiteit van Wageningen, kan prima groeien onder slechte omstandigheden. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®