2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
100 ml Water
snufje Zout en (chili)peper
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit78 Punten
CO2eq668 g
Water31,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Bestrooi de kipdijbeenfilet blokjes met de helft van de ras el hanout kruiden, zout en (chili)peper. Verhit olie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.
Was of schil de wortel en snijd heel klein. Pel de ui en snijd in partjes. Bak de wortel en ui 2 minuten met de kip mee. Doe het water, de rest van de ras el hanout kruiden en rozijnen erbij en laat 10-15 minuten afgedekt op een laag vuur stoven.
Was intussen de courgette, snijd in kleine blokjes en stoof de laatste 5 minuten mee.
Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik.
Serveer de couscous met de kruidige kip-groentestoof.
TIPDeze stoofpot is ook erg lekker met wat citroensap. Of wat chilipeper voor meer pit.
II
We brengen het gerecht vandaag op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel dat voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!