Kruidig kikkererwten stoofpotje met couscous en rozijnen

3,8
Gemiddelde van 13 reviews
659 kcal
340 g groente
Kruidig kikkererwten stoofpotje

We brengen het gerecht vandaag op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel dat voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Was en halveer de radijzen. Pel de ui en snijd in partjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel klein. Was de courgette en snijd in blokjes.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak de kikkererwten, radijs, courgette ui en rode peper 2 minuten. Doe het water, de ras el hanout kruiden en rozijnen erbij en laat 8-10 minuten afgedekt op een laag vuur stoven.
  3. Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Voeg de boter toe. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik.
  4. Serveer de couscous met de kruidige kikkererwten stoof en garneer met de cashewnoten, limoensap en koriander.
TIP
Deze stoofpot is ook erg lekker met wat citroensap.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 0.5 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 15 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 100 ml Water
  • 15 g Boter (plantaardig)
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 170%
vita-score
Vitaliteit+ 45%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegan9 maandenVariatieSeizoenVegetarischLekker snelLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie659 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker20 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels15 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Gluten
Koriander
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Couscous bowl met broccoli en feta
691 kcal
290 g groente
Gezin,   9 maanden,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Variatie,   Seizoen
Flammkuchen met tonijn-dillesaus
843 kcal
250 g groente
Eiwitrijk,   Gezin,   Variatie,   Seizoen
Frisse sla stamppot
628 kcal
250 g groente
Gezin,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen
Flammkuchen lahmacun
796 kcal
240 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Variatie,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Gezin
Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
'Eat red day' - pastasalade
684 kcal
280 g groente
Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Variatie,   Seizoen
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Foe Yong Hai met rijst
710 kcal
290 g groente
9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Variatie,   Seizoen,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 2,05 p.p.
Gnocchi met artisjokken, spinazie
720 kcal
270 g groente
Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Specials,   Lactosevrij,   9 maanden