Schil de komkommer en snijd in staafjes van circa 8 cm in de lengte. Marineer vervolgens in een geut olijfolie extra vierge.
Plet ¾ van de aardbeien met een vork. Snijd de rest in 2 of in 4 stukken.
Garnituren: snijd ¾ van de blaadjes van de citroenmelisse fijn.
Laat de buffelmozzarella uitlekken in een vergiet en snijd of scheur klein.
Verdeel de geplette aardbeien over de borden, leg de komkommerpijltjes erop en werk af met de citroenmelisse en buffelmozzarella.
TIPBloemen in de keuken zijn niet nieuw maar maken een echte revival mee. Dit gerecht is ook erg lekker met vers geplukte koolzaadbloemen. Heb je een koolzaadveld in de buurt? Pluk dan een paar bloemetjes om er het gerecht mee te garneren. Gratis garnituur van de natuur!
II
Komkommer heeft een krokante structuur en brengt in deze bereiding een fantastisch evenwicht van frisheid, krokant en lichtheid. Rijpe aardbeien zijn zoet genoeg, dus we raden aan geen extra suiker toe te voegen.
Buffelmozzarella is zachter dan de mozzarella van koemelk. Ook de kern van de kaas is zachter en de kaas lijkt in een dun vlies te zitten. De smaak is verfijnd en mild. Heel verrassend in een dessert met aardbeien en komkommer.