Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de regenboogpeen, snijd in plakjes en kook 5 minuten. Giet het water af en laat goed uitdampen.
Verhit olie in een bakpan en roerbak op een middelhoog vuur de gnocchi goudbruin en knapperig in circa 10 minuten.
Pel ondertussen de ui en snijd in partjes. Snijd het spek in reepjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak het spek samen met de ui bruin en krokant.
Snijd de salie klein. Bak de voorgekookte peen en salie nog kort met het ontbijtspek en ui mee (de salie heeft een uitgesproken smaak. Je kunt de blaadjes ook frituren, dan krijg je krokante saliechips). Breng op smaak met peper.
Schep de gnocchi en groenten bij elkaar en serveer op een mooie schaal.
TIPJe kunt de gnocchi ook koken in plaats van bakken.
II
Vandaag op het menu een heerlijk gerecht met gnocchi (spreek uit als 'njokkie'). Gnocchi is een iets minder bekende Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. We koken de gnocchi niet, maar bakken het krokant in een pan.