Koreaanse bibimbap met spiegelei witte rijst en sesamdressing

688 kcal
320 g groente

Bibimbap is een rijst gerecht uit de Koreaanse keuken. Het betekent gemixte rijst met groenten en wordt geserveerd met een spiegelei. Traditioneel worden de groenten apart gebakken zodat je een mooi palet op je bord hebt. Maar het is de bedoeling dat je daarna alle groenten mengt zodat de smaken samen komen. Deze lekkere en supergezonde rijstbowl serveren we vandaag met knapperige groenten.

Koreaanse bibimbap met spiegelei

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
  • 250 g Wortel Herkomst: Greenorganics
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: de Lepelaar
  • 150 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 10 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
Zelf toevoegen
  • 3 el (Sesam)olie
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten beetgaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan, roerbak de wortel en bosui in 8-10 minuten beetgaar en zet opzij (bewaar wat bosui voor de saus). Roerbak de spinazie enkele minuten in dezelfde bakpan, totdat deze half geslonken is. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Voor de saus: Pel en snipper de knoflook. Verwarm (sesam)olie in een andere bakpan en bak de knoflook, sesamzaadjes en de rest van de bosui enkele minuten. Doe alles in een kommetje, voeg de sojasaus toe en roer door elkaar. Zet opzij.
  4. Verhit olie in de bakpan en bak per persoon een spiegelei. Was de radijsjes, verwijder het blad en snijd in dunne plakjes. Breng de radijsjes op smaak met een snuf zout.
  5. Schep de rijst in kommen, leg de groenten en het spiegelei erop en breng op smaak met de heerlijke sesamdressing.
TIP
Ook heel erg lekker met rode peper of een klein beetje sambal.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -67%
water-reduction-score
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischLactosevrijGlutenvrijSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie688 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit22 g
Vezels8 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten