Knolselderij pastinaak gratin ! Weinig koolhydraten

4,6
Gemiddelde van 7 reviews
570 kcal
350 g groente
Knolselderij pastinaak gratin

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een hoofdrol voor knolselderij. Vroeger groeide de selderij als drie-eenheid. Tegenwoordig worden de wortel, de stengels en het blad apart gekweekt als knolselderij, bleekselderij en bladselderij. In dit recept maak je hem ook nog eens overheerlijk klaar in een romige saus met ei, crème fraîche en geraspte kaas. Bijzonder lekker in de winter!

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de knolselderij en snijd of schaaf in hele dunne plakjes. Schil de pastinaak en snijd ook in dunne plakjes. Kook de groenten in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat heel goed uitlekken.
  3. Was de peterselie en snijd klein. Klop de eieren met crème fraîche, olijfolie, de helft van de kaas en de helft van de peterselie los in een kom. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Knijp de knoflook erboven uit en klop door elkaar.
  4. Leg de pastinaak- en knolselderij plakjes in een ovenschaal (dat kan netjes dakpansgewijs, maar het mag ook rommelig) en schenk het ei-roommengsel erover. Strooi de overgebleven geraspte kaas erover en bak in 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  5. Garneer de gratin met de rest van de peterselie.
TIP
Je kunt dit gerecht ook heel goed van tevoren klaarmaken zodat je hem alleen nog in de oven hoeft te schuiven bij de avondmaaltijd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 0.5 tl Nootmuskaat
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -39%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie570 kcal
Koolhydraten25 g
Suiker15 g
Vet40 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Ei
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten