Koolraap tagliatelle met olijventapenade ! Weinig koolhydraten
3,7
494 kcal
400 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag serveren we koolraap tagliatelle. Koolraap is een kruising van kool en knolraap. Deze stevige knol bevat veel vitamine C en staat daarom staat het ook wel bekend als 'de citroen van het noorden'. Door zelf tagliatelle te maken van koolraap - in plaats van echte tagliatelle - is dit gerecht koolhydraatarm en verrassend lekker!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 75 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Tapenade tricolore Herkomst: marqt
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Koolraap Herkomst: Smits van Oijen
- 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
- 1 el Bakolie
- 100 ml Water
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, leg ze op de bakplaat en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de tomaatjes rimpelig worden.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei in 5 minuten zacht op een middelhoog vuur.
- Doe de crème fraîche, tapenade en het water bij de prei en laat afgedekt op een laag vuur zachtjes pruttelen.
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil de koolraap en snijd in plakken van 1-2 centimeter. Snijd of schaaf ze vervolgens met een mandoline, kaasschaaf of dunschiller in dunne, smalle linten. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de koolraap ongeveer 5 minuten al omscheppend op een middelhoog vuur. Voeg eventueel een klein scheutje water toe tegen aanbranden.
- Verdeel de koolraap tagliatelle over de borden en schep de tapenade-roomsaus erop. Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes en de zadenmix.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de tomaatjes dan rimpelig in een pan. Je kunt ook een puree maken van de koolraap.3,7
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 217%
Vitaliteit + 39%
CO2 eq -73%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie494 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker15 g
Vet41 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit9 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk


