Koolraap noodles met raapstelen en chipolata ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
644 kcal
260 g groente
Koolraap noodles met raapstelen en chipolata

KOOLHYDRAATBEWUST Van harde groentesoorten kun je lekkere groentefrietjes maken. Maar ook heel makkelijk noodles of spaghetti. Zo kom je met gemak aan je dagelijkse portie groenten per dag. Wist je dat koolraap bomvol vitamine C zit? In 100 gram koolraap zit maar liefst meer dan 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en hussel olijfolie, paprikapoeder, peper en zout erdoor. Spreid uit over de bakplaat en plaats 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zoete aardappel gaar is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Schil intussen de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1-2 cm breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) de koolraap plakken vervolgens in dunne, lange slierten (de noodles).
  4. Verhit olie in een wok of bakpan en bak de koolraap noodles – al omscheppend – in 5 minuten beetgaar. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog eens 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm). Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de chipolata in stukken. Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de chipolata met de ui bruin en gaar. Schep de raapstelen erdoor en bak nog 1-2 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de koolraap noodles met de chipolata en raapstelen. Strooi de geroosterde zoete aardappelblokjes erover.
TIP
Je kunt de koolraap ook kort blancheren, als je van een knapperige 'bite' houdt. Ook erg lekker met wat tamari of sojasaus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Aurora
  • 200 g RunderchipolataHerkomst: Future Food Group
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 3%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -37%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie644 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker16 g
Vet44 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten