Koolhydraatbewuste captain's dinner met piccalilly ! Weinig koolhydraten

587 kcal
250 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vroeger was er weinig vers eten aan boord van een schip. De maaltijd bestond daarom vaak uit bonen, omdat die voedzaam en lang houdbaar waren. De kapitein had het iets luxer. Hij vulde de maaltijd aan met van huis meegenomen gezouten vlees en tafelzuur zoals augurken, zilveruitjes en piccalilly.

Koolhydraatbewuste captain's dinner met piccalilly

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 250 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 350 g Kapucijners  Herkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 100 g Piccalilly Herkomst: Machandel
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
  2. Snijd de spekblokjes eventueel wat kleiner. Verhit een droge bakpan en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit olie in dezelfde bakpan en bak de prei en champignons 5 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Doe de kapucijners met het vocht in een pan en verwarm ze op een laag vuur, maar laat de kapucijners niet koken. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Giet daarna het vocht af.
  4. Serveer de kapucijners, prei, champignons en spekjes en maak af met een flinke schep piccalilly.
TIP
Augurken en zilveruitjes zijn ook een goede toevoeging bij een captain's dinner.
4,0
Gemiddelde van 39 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie587 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker10 g
Vet38 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit19 g
Vezels19 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten
Varken
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten