Koolhydraatbewuste captain's dinner met piccalilly ! Weinig koolhydraten
4,0
587 kcal
250 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vroeger was er weinig vers eten aan boord van een schip. De maaltijd bestond daarom vaak uit bonen, omdat die voedzaam en lang houdbaar waren. De kapitein had het iets luxer. Hij vulde de maaltijd aan met van huis meegenomen gezouten vlees en tafelzuur zoals augurken, zilveruitjes en piccalilly.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 250 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
- 350 g Kapucijners Herkomst: Your Organic Nature
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 100 g Piccalilly Herkomst: Machandel
- 1 el Olie
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
- Snijd de spekblokjes eventueel wat kleiner. Verhit een droge bakpan en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit olie in dezelfde bakpan en bak de prei en champignons 5 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Doe de kapucijners met het vocht in een pan en verwarm ze op een laag vuur, maar laat de kapucijners niet koken. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Giet daarna het vocht af.
- Serveer de kapucijners, prei, champignons en spekjes en maak af met een flinke schep piccalilly.
TIP
Augurken en zilveruitjes zijn ook een goede toevoeging bij een captain's dinner.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 98%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -59%
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie587 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker10 g
Vet38 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit19 g
Vezels19 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten
Varken
Tarwe


