Koolhydraatarme crackers met notenpasta

254 kcal
0 g groente

Heb je wel eens zelf crackers gemaakt? Deze koolhydraatarme crackers maken we met noten, mozzarella, roomkaas en ei. Erg lekker met notenpasta of ander beleg. De crackers zijn 5 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Koolhydraatarme crackers

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Amandelen
  • 0.5 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
  • 20 g Roomkaas Herkomst: oma
  • 50 g Gemengde notenpasta Herkomst: TerraSana
Zelf toevoegen
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn (of gebruik een blender of staafmixer). Kluts het ei. Doe de mozzarella, roomkaas en het geklutste ei in de keukenmachine samen met de gemalen amandelen en mix tot een glad 'deeg'. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg het deeg op de bakplaat en leg hier nog een vel bakpapier op. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak het deeg 5 minuten in de oven.
  4. Haal het deeg uit de oven en keer het om. Snijd het deeg in de vorm van crackers (gebruik bijvoorbeeld een pizzames) en bak nog eens 5 minuten in de hete oven.
  5. Laat de koolhydraatarme crackers afkoelen en beleg ze met de notenpasta.
TIP
Gebruik in plaats van zout en peper eens kruiden of een kruidenmix voor een meer uitgesproken smaak.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water + 143%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie254 kcal
Koolhydraten7 g
Suiker2 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit13 g
Vezels3 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Pinda's
Ei
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten