500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Witte kool, gesneden
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
200 g Kipdijbeenfilet
Zelf toevoegen
1 st Citroen sap (of azijn)
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Vitaliteit77 Punten
CO2eq803 g
Water45,7 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af.
Maak de bleekselderij schoon, snijd hierbij de harde onderkant en het blad af en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de mango in kleine blokjes (je kunt hiervoor ook een keukenschaar gebruiken).
Meng in een grote kom de kool met de paprika, bleekselderij, ui en mango. Besprenkel met olie en citroensap (of azijn). Meng alles goed door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout. Zet opzij.
Verhit de olie (of boter) in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de salade met de aardappels en kipdijbeenfilet.
TIPJe kunt de aardappels ook bakken als je dat lekkerder vindt.
II
Bleekselderij zijn jonge, lichtgroene stengels. Stond de bleekselderij vroeger alleen bekend als kookgroente, we zien 'm nu steeds vaker rauw in een frisse salade. Wist je dat deze groente maar 16 calorieën per 100 gram bevat en en voor 95% uit water bestaat? Daarnaast is bleekselderij vezelrijk, ontstekingsremmend en bloeddruk verlagend. In de Chinese geneeskunde staat bleekselderij bekend als een vochtafdrijvend middeltje. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®