Keto Konjacsoep met tofu en chili olie ! Weinig koolhydraten

541 kcal
250 g groente

KETOGEEN Vandaag serveren we heerlijke konjac noodles, ook wel 'Shirataki’ (witte waterval) genoemd. Deze noodles zijn gemaakt van de wortels van de konjac plant. Deze konjac wortel bevat nauwelijks koolhydraten en past uitstekend in een ketogeen of koolhydraatbewust dieet.

Keto Konjacsoep met tofu en chili olie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
  • 300 g Gesneden groene kool
  • 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 tl Verse gember Herkomst: Befair
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 250 g Konjac spaghetti Herkomst: Terra Sana
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 3 el Olie
  • 1 tl Chilivlokken
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Druk het vocht uit de tofu, dep de tofu droog en snijd in blokjes. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, gember en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg daarna de bouillon, groene kool, wortel en tofu toe en kook afgedekt 10 minuten. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
  3. Breng intussen een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Giet daarna het water af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
  4. Verhit olie in een kleine bakpan en verwarm de rest van de knoflook en de chilivlokken enkele minuten zodat je een pittige olie krijgt.
  5. Spoel de konjac in een zeef onder de kraan. Schrik niet van de geur, als je het goed afspoelt wordt de geur neutraler. Schep de konjac in een schaal en schenk de hete bouillon met de groenten en tofu erover. Werk af met de eieren en chili-olie.
TIP
In plaats van de nerven van de palmkool weg te gooien, kun je ze fijn snijden en 10 minuten bakken met wat kruiden om een lekker bijgerecht te serveren.
3,6
Gemiddelde van 14 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie541 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten