Makkelijke kokos-limoenrijst met bosui en gemarineerde tofu
Nog geen reviews
808 kcal
320 g groente
Kokosmelk is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt gebruikt bij de bereiding van Thaise curry's en vandaag brengen we de rijst ermee op smaak. Het blikje even schudden voor gebruik! De rijst krijgt daardoor een heerlijke kokossmaak. Later nog een beetje limoen voor de frisheid en smullen maar!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 500 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
- 180 g Tofu wokblokjes, Teriyaki Herkomst: Prolaterre
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 1 el Bakolie
- 1 el Sojasaus (of tamari)
- 1 tl (Chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de rijst. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan. Doe de rijst in een pan en voeg de kokosmelk toe aangevuld met het kokend water (totdat de rijst net onder staat). Kook de rijst afgedekt in 25 minuten gaar. Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg anders nog extra water toe.
- Pel de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in staafjes (of in blokjes). Snijd de bosui in staafjes en dunne ringetjes.
- Verhit olie in een wok en roerbak de wortel samen met de bosui op een middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten. Voeg de tofublokjes toe en bak nog 3 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit en blus af met sojasaus. Maak op smaak met chilipeper.
- Rasp de groene schil van de limoen boven de rijst en knijp het sap eruit. Serveer de rijst bij de groente en tofu. Garneer met een beetje bosui.
TIP
Heb je nog nootjes in jouw kast liggen? Dan mogen deze er stiekem ook wel bij. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 154%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -64%
Water + 73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Eiwitrijk, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie808 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker21 g
Vet42 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Sojabonen


