180 g Tofu wokblokjes, TeriyakiHerkomst: Prolaterre
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
1 bosje BosuiHerkomst: Primeale
200 ml Kokosmelk
600 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
1 el Sojasaus (of tamari)
1 el (Chili)peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq1.105 g
Water211,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de rijst. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan. Doe de rijst in een pan en voeg de kokosmelk toe aangevuld met het kokend water (totdat de rijst net onder staat). Kook de rijst afgedekt in 25 minuten gaar. Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg anders nog extra water toe.
Pel de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in staafjes (of in blokjes). Snijd de bosui in staafjes en dunne ringetjes.
Verhit olie in een wok en roerbak de wortel samen met de ui en bosui op een middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten. Voeg de tofublokjes toe en bak nog 3 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit en blus af met sojasaus. Maak op smaak met chilipeper.
Rasp de groene schil van de limoen boven de rijst en knijp het sap eruit. Serveer de rijst bij de groente en tofu. Garneer met een beetje bosui.
TIPOok erg lekker met sesamzaadjes, limoen en cashewnoten.
II
Kokosmelk is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt gebruikt bij de bereiding van Thaise curry's en vandaag brengen we de rijst ermee op smaak. Het blikje even schudden voor gebruik! Kokos bevat verschillende vitaminen, zoals C, E en B. Verder is kokos rijk aan magnesium, kalium, fosfor en ijzer.