Kokos-noodle soep met tomaat paksoi en citroenrasp
4,4
694 kcal
250 g groente

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. De stugge stengels zijn net als prei opgebouwd in laagjes. Citroengras geeft een frisse, citroen/limoen smaak aan al je gerechten en is verrukkelijk in combinatie met kokosmelk. Het is niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Stoof of kook de gekneusde stengel mee of snijd het heel fijn door het gerecht heen.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd in grove stukken. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd de witte stelen en het groene blad gescheiden. Rasp de citroen. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een soeppan en bak de ui, citroengras en tomaat 2 minuten. Blus af met de bouillon, kokosmelk en Légumaise (roer de Légumaise eerst even los).
- Voeg de paksoi stelen en de noodles toe aan de pan en kook zachtjes in 10 minuten beetgaar (voeg eventueel extra water of bouillon toe, want de noodles absorberen het vocht).
- Voeg als laatste de paksoi bladeren toe en kook 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met citroenrasp, zout en (chili)peper.
- Rooster de pinda's in een droge bakpan en strooi over de kokos-noodle soep.
TIP
Ook erg lekker met limoensap en pittige peper olie.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st TomaatHerkomst: Solid
- 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
- 0.5 st Citroen, raspHerkomst: Campisi
- 200 ml KokosmelkHerkomst: Amaizin
- 75 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 170 g NoodlesHerkomst: Miefabriek
- 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
- 500 ml Bouillon
- 1 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 98%
Vitaliteit + 40%
CO2 eq -70%
Water + 9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Gezin, Vegan, Lekker snel, Seizoen, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie694 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker13 g
Vet36 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Selderij
Gluten
Pinda's