Kokos-limoen curry met garnalen sperziebonen en verse ananassalie
Nog geen reviews
709 kcal
220 g groente
Een heerlijk frisse curry met garnalen, sperziebonen en een wel heel bijzondere kruid: ananassalie. Dit plantje ruikt en smaakt dan ook echt naar ananas en geeft het gerecht een zoete twist. Oorspronkelijk komt ananassalie uit Guatemala en Mexico, maar deze komt van onze kruidenleverancier Herbio in België.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de basmatirijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember en snijd klein. Schil de raapjes en snijd klein. Was en dop de sperziebonen en snijd doormidden of in drieën. Rasp de limoen en pers het sap uit.
- Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook en gember samen met de kerriepoeder 2 minuten. Voeg de raapjes en sperziebonen toe en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Doe de kokosroom erbij en laat 8-10 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn. Voeg op het laatst de de helft van de limoenrasp en -sap toe.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de garnalen in 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de basmatirijst met de curry en de garnalen. Garneer met de ananassalie en de overgebleven limoenrasp en -sap.
TIP
Maak het spicy door een rode peper toe te voegen aan de curry.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 2 tl GemberHerkomst: La Grama
- 250 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
- 200 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 160 g KokosroomHerkomst: Onoff Spices
- 100 g Garnalen (gamba's)Herkomst: Fish & more
- 0.5 st AnanassalieHerkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente+ 75%
Vitaliteit+ 58%
CO2eq -37%
Water+ 104%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Lactosevrij, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie709 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker6 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels10 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Schaaldieren