Zoete aardappel-paprikasoep met feta

Zoete aardappel-paprikasoep met feta en kikkererwtencroutons

| 740 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Gezin, Lekker snel, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
Melk
Lactose
Paprika
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 ml Kokosmelk
  • 400 g PaprikaHerkomst: Solid
  • 75 g FetaHerkomst: Minos
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Waog

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 400 ml Bouillon
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente330 g
vita-scoreVitaliteit72 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.532 g
water-reduction-scoreWater112,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook en gember 1 minuut op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en puntpaprika toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en bouillon en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  3. Verhit olie in een bakpan. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, dep droog en bak op een hoog vuur krokant gaar. Schud de pan regelmatig. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Verbrokkel de feta. Doe de soep in mooie kommen en verdeel de feta en krokante kikkererwten erover.
TIPHet is ook erg lekker om de paprika en zoete aardappel te roosteren in de oven en later door de soep te pureren.

II

Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappels, ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappel in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde. Een zoete aardappel bevat wel bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie740 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker19 g
Vet45 g
Verzadigd vet23 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Lactose
Paprika
Peulvruchten